Briksdalsbreen

 

Den mektige Briksdalsbreen er ein del av Jostedalsbreen Nasjonalpark. frå 1200 meters høyde stuper det ville brefallet helt ned i den frodige, trange Briksdalen – et syn som hvert år trekker til seg gjester fra hele verden.

Briksdalsbreen ligger i enden av Oldedalen, rundt 20 km frå Olden. En idyllisk (les: «smal») vei fører inn til Fjellstua.

Frå fjellstua er det en ca 3 km lang grusvei opp til breen. Du kan gå eller bli kjørt i åpen bil. «Trollbilene» kjører 2,5 km og de siste 500 meterne må  gå. Stien er tilrettelagt for rullestol og barnevogn. Briksdalsbre Fjellstue er åpen fra mai til september.

 

Mange aktivitetar
I tunet ved fjellstua kan du stige på for Trollbilsafari til breen.
Fjellstua er også et fint utgangspunkt for fjellturer til Oldeskaret og Kattanakken.
Langs naturstien kan du oppleve hvordan den berømte Briksdalsbreen har forma det frodige dalføret gjennom flere tusen år.

​​​​​​

De første turene
Midt på 1800-talet dukket de første turistene opp i Briksdalen I begynnelsen var det helst engelske rikfolk som kom på besøk. Men da veien fra Rustøen til Briksdalen kom rundt 1890, ble det mer fart i turismen. I dag bærer området preg av å bli besøkt av turister fra hele verden.

Bresmelting
Breen bærer dessverre preg av den smelteprosessen som pågår. De siste tiårene har den trukket seg jevnt og trutt tilbake, slik at den ikke fremstår like imponerende som når de første turistene kom til Breen.

Legg igjen en kommentar