Budapest

 

Månedsskiftet april/mai er snittemperaturen i Budapest på rundt 20 grader. Perfekt til å vandre rundt og kikke på flotte bygninger, og blir det for kaldt, så er det mange museer å besøke. Men, av og til er det forskjell på gjennomsnitt og virkelighet, for når jeg besøkte byen var temperaturen litt under 30 grader. Vekk med langbukse og jakke, og frem med shorts, t-skjorte og sandaler.

Budapest har mange flotte museer, men som nordmann blir det helt feil å gå innendørs på slike dager – spesielt like etter en lang og kald vinter. I stedet valgte vi rusleturer i gatene og parkene, og fant nødvendige vannhull spredt over hele byen. Prisene for en halvliter øl, et glass vin eller annen drikke er ikke avskrekkende – selv ikke rett ved de mest populære turistattraksjonene.

I og med at vi bodde i sentrum, var det kort vei til de fleste severdigheter. Selv om byen har et godt utbygd kollektivtilbud, endte vi opp med å gå overalt. Eneste unntaket var naturlig nok utflukten til vingårdene i Etyek. Selgeren som pushet billetter til kabelbanen som går opp til slottet, så overrasket ut når vi fortalte at vi ville gå opp. Kanskje det var et siste forsøkt på å avskrekke oss fra å ta trappene, men det gikk nå raskt og greit å gå opp.

Budapest har flere shoppingsenter. Vi var innom et kort besøk på West End City Center.  Stort, og tilsynelatende bredt utvalg av det meste. Finværet ventet utenfor, så kredittkortet ble ikke nevneverdig slitt mens vi var innom.

Legg igjen en kommentar