Gdansk

Lurer på om denne byen snart får tilnavnet «Lille-Norge» – for her hører du folk som snakker norsk nesten over alt. Samtidig så er det ikke rart atdet er så mange nordmenn – og andre skandinaver, reiser hit.

For Gdansk er en flott by, med masser av historie. En runde i gamlebyen er ikke nok, selv etter flere besøk i byen, oppdager jeg stadig nye detaljer.

Liker du shopping så er det flere nye kjøpesenter i byen.  Galeria Bałtycka er et av de større, med over 200 butikker samlet under ett tak. I slutten av mai 2018 åpnet Forum Gdansk, som ligger omtrent midt i sentrum.

En annen fordel med Gdansk er nærheten til strand og badeliv. Sopot heter nabobyen, den ligger like ved stranden, og bare 10 km unna Gdansk. Du kan ta trikken fra Gdansk til Sopot, det tar rundt 20 minutter.

Prisnivået i området er behagelig. Kanskje ikke den største prisforskjellen på merkeklær og elektronikk, men utvalget er i hvertfall mye større enn vi finner i Norge. Mat og drikke ligger langt under det vi må betale her – og det finnes spisesteder og retter som passer de fleste ganer.

Legg igjen en kommentar