Sulken

Kun kort tid igjen: Dette flotte rekreasjonsområdet skal bli til et industriområde. Derfor var det på tide å ta turen dit igjen, for å se hvor langt raseringen er kommet.

Sulken ligger like utenfor Sandes. Hele området er flittig brukt av innbyggerne i Stavanger og Sandnes: Her er det mulig å nyte fredelig og uberørt natur, og det i kort avstand fra bykjernen. Mange fikk derfor et sjokk når det ble kjent at her må naturen vike for 7 store vindturbiner. Kanskje enda flere, for like ved er det søkt om konsesjon for enda flere turbiner, over 150 meter høye.


Allerede når de første turbinene er på plass, så vil området miste mye av attraksjonen som rekreasjonsområde. Turbinene vil lage så mye støy at det vil dominere turområdet. Rent visuelt vil også turbinene dominere, både nære og på lang avstand.

Det er trist at naturen ofres på denne måten. Det hevdes å være en fordel for klimaet, vindturbinene skal visstnok generere strøm med lavt CO2 utslipp. Spørsmålet er om det er verdt å ødelegge naturen, for å redde klimaet? Det finnes tross alt alternativer til strømproduksjon som egner seg bedre enn vindkraft.